Pia tycker och tänker

I morgon | februari 17, 2010

I morgon avslutas namninsamlingen för ”Matilda”.

Varmt TACK till alla som bryr sig om ”Matilda” och som har skrivit under namninsamlingen.

Under den korta tid insamlingen varit aktiv har den samlat många fler namn än någon hade tänkt sig från början. Nästan 15 000 människor har skrivit på för att ”Matilda” ska få det hon och alla andra barn i Sverige har rätt till. En rättighet som inte borde behövas ifrågasättas, utan där myndigheterna SKALL lyssna på barnen.

”Matilda” har rätt till en riskbedömning och konsekvensanalys, baserad på det som framkommit från henne självt, skador, det ”Matilda” vågat berätta för närstående och de hon har förtroende för, uppgifter om övrigt som framkommit och framkommer.

I riskbedömningen SKALL alla uppgifter vägas in som kommit till socialtjänstens kännedom på ett tydligt och klart sätt, vilket inte skett.

”Matilda” är inte ensam om att inte få en riskbedömning och konsekvensanalys. Det finns många barn och ungdomar i Sverige som inte får vad de har rätt till. Bara för att andra inte får det, innebär det inte att handlandet mot ”Matilda” är rätt. Socialtjänsten SKALL se till ”Matildas” hela levnadssituation och historia och utifrån dessa uppgifter göra en korrekt riskbedömning och konsekvensanalys. ”Matilda” har rätt att kräva det riksdagen har tagit beslut om!

Det är nu dags att avsluta namninsamlingen. Sista dag för undertecknande är den 18/2 2010. Om du inte redan har skrivit under, gör det gärna och sänd vidare till vänner och bekanta: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3997

Den kommer personligen att överlämnas till berörda myndigheter och de som är intresserade kommer att kunna läsa om det på bla min blogg.

Annonser

Publicerat i Uncategorized

Kommentera »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: