Pia tycker och tänker

Kvinna till Kvinna | februari 23, 2010

http://www.kvinnatillkvinna.se/om-kvinna-till-kvinna

Kvinna till Kvinna stödjer kvinnors organisering i konfliktområden. Vi samarbetar med kvinnoorganisationer som tar en aktiv del i arbetet för fred och återuppbyggnad.

Organisationerna vi arbetar med hjälper kvinnor både rättsligt och psykiskt. De arbetar med kvinnors hälsa och för sexuella och reproduktiva rättigheter. De informerar och utbildar kvinnor och män om kvinnors mänskliga rättigheter. De stärker och vidareutbildar kvinnliga aktivister och politiker. De motverkar våld mot kvinnor och människohandel. De utbildar myndigheter och påverkar beslutsprocesser och lagstiftande. Kvinnoorganisationerna förändrar samhället genom att sprida sina kunskaper och erfarenheter av demokrati-, försonings – och fredsarbete till övriga samhället.

Att ha en plats att träffas på är en förutsättning för att utrycka behov och formulera åsikter. Genom att mötas och dela problem och erfarenheter stärker kvinnor varandra. Tillsammans kan de formulera politiska krav och organisera sig för förändring.

Kvinnoorganisationer i konfliktområden har stor erfarenhet av vilka behov som finns i samhället. De har strategier för att uppnå förändring – en förändring som innebär att kvinnor får makt över sina kroppar, makt att fatta beslut och rätt att få tillgång till samhällets resurser.

Annonser

Publicerat i Uncategorized

Kommentera »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: