Pia tycker och tänker

Utsatt | mars 1, 2010

Om Utsatt

Bakgrund

Usatt.info grundades i syfte att rensa upp bland pedofiler, groomers och andra sexförbrytare på nätet. Vi som jobbar på Utsatt gör detta helt ideellt och på vår fritid. Vår strävan är att vi ska kunna hjälpa människor att slippa bli utsatta för sexbrott och trakasserier på nätet.

Vi är INTE ute efter att hänga ut sexförbrytare utan vi ägnar oss åt research och insamling av bevismaterial som förhoppingvis leder till att polisen kan gripa dessa förövare och att de misstänkta ska dömas i domstol.

Offer eller närstående kontaktar oss för att få hjälp att sätta fast personer som begått sexualbrott på nätet.  Om vi får andra indikationer på att det förekommer grooming, sexuella trakasserier, barnporr eller andra sexualbrott på nätet så undersöker vi det med.

Varför vi finns

Polisen arbetar långsamt och ineffektivt och det är bara 10% av fallen som anmäls som leder till åtal.  Om det är resursbrist som är anledningen till att så få fall utreds ordentligt kan bara polisen svara på.
Fullt klart är att det finns mängder av fall där rättvisa inte skipats på grund av brister i utredningen. Det är där vi kommer in.
Vi använder andra metoder än vad polisen gör och vi kan få fram material som de ofta inte kan få fram.
Alla våra researchers är anonyma för allmänheten och de personer som kontaktar oss får också vara anoyma om de så önskar.

Bevismaterialet

Bevismaterialet vi får fram skickas som regel till polisen i det distrikt där den misstänkte bor.  I de fall när offer, eller offrets närstående, anmält kan vi även komma att skicka bevismaterialet till dem. Detta är något vi tar ställning till från fall till fall.

Info

Utsatt.info är en sajt som syftar till att spåra och ringa i groomers och sexförbrytare på nätet.

Vi samlar in material som vi själva spårar eller som vi får in från utsatta eller anhöriga som tipsat oss. Materialet ställs samman och överlämnas till polisen.

Om du bli eller någon anhörig blivit utsatt för nätpedofiler eller sexförbrytare på nätet så kan du kontakta oss via Kontaktsidan.
Vi vill att nätet ska vara en trevlig och trygg plats för ungdomar och barn.

Annonser

Publicerat i Uncategorized

Kommentera »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: