Pia tycker och tänker

Ett inlägg – Syskonen som Marks socialtjänst inte lyssnar till | mars 20, 2010

Jag lyfter ett inlägg som kommer från den fd familjehemsmamman till två av barnen som inte Marks socialtjänst lyssnar till. Hon skriver att Lisbeth Pipping har skrivit en artikel. Den återfinns här: http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/19/nar-socialtjansten-misshandlar-barn-vem-finns-dar-da-som-skydd-for-utsatta-barn

Jag hoppas verkligen att politikerna i Marks kommun ser över sin socialtjänst och att politikerna i Sverige börjar lyssna på barnen och ser till barnens bästa.

Barn har rätt till bla riskbedömningar gjorda av socialtjänsten. I det här fallet är inte någon sådan gjord värd namnet. Sedan tidigare vet jag att barn lämnas ut till föräldrar som onanerar till foton på barn, barn som berättar om fysiska övergrepp, som sagt att de inte vill ha pappas snopp i munnen, barn som får kallt vatten över sig – listan kan göras längre. Det förvånar inte att socialtjänsten agerar som de gör. De är vana att smita undan konkreta och bra gjorda riskbedömningar.

I det här fallet finns det ett engagerat familjehem som gör allt för barnens bästa. DET är värmande att se! I media har stått så mycket om oengagerade familjehem, familjehem som brustit fruktansvärt i sin omvårdnad – familjehem som är i minoritet. Nu ser vi ett familjehem som agerar och kämpar för barnens bästa och de lyfts inom media!

När ska vuxenvärldens beslutsfattare börja lyssna på barnen?

/

Lisbeth Pipping har skrivit en debattartikel om oss på Newsmill. http://www.newsmill.se/debatter en bit ner på sidan hittar ni den. rubrik
När socialtjänsten misshandlar barn Vem finns där som skydd för utsatta barn?
Hon beskriver hur det varit och hon har fått läsa allt vi fått ut så hon vet vad som står. Hon är med andra ord insatt. Läs gärna, puffa, länka till och kommentera gärna.

Hon beskriver hur det varit och hon har fått läsa allt vi fått ut så hon vet vad som står. Hon är med andra ord insatt. Läs gärna, puffa, länka till och kommentera gärna.

Föresten gå även gärna in på http://www.bt.se borås tidning där finns flera artiklar runt detta och från början kunde man kommentera artikeln men det togs bort. maila dem gärna och ifrågasätt varfrö det togs bort. Där kom det nämligen fram fler som haft problem med Mark och som nu anmäler. Plötsligt upptäcker andra att de inte var ensamma. Kolla även http://www.hn.se Hallands nyheter som skriver från olika vinklar. Båda tidningarna skriver för fullt och kommer att fortsätta med det ett tag. På måndag går vice ordf i nämnden emot ordförande och har krävt en utredning och menar att barnen skall hem till oss igen.

Annonser

Publicerat i Uncategorized

2 kommentarer »

 1. Är rörande att se hur fosterfamiljen kämpar trots motvinden, de flesta hade gett upp. Verkar ju iallafall nu som att det äntligen ger resultat! Jag hoppas på det bästa nu, för barnens skull.

  Kommentar av Stina — mars 22, 2010 @ 20:45

  • Jag hoppas verkligen att det snabbt löser sig för barnen, så att de får komma hem till de som är mamma och pappa för dem.
   Dessutom hoppas jag verkligen på att kommunen tar hjälp, så att deras personal får den utbildning och handledning de behöver för att göra ett fullgott arbete utifrån ett barnperspektiv.

   Kommentar av piatyckerochtanker — mars 25, 2010 @ 08:52


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: