Pia tycker och tänker

Förskolelärare misstänkt | april 23, 2010

Återigen är en manlig förskolelärare misstänkt för sexuellt ofredande i 3 fall mot barn och våldtäkt mot barn i ett fall.

Det betyder INTE att alla manliga förskolelärare är pedofiler. De allra flesta manliga förskolelärare gör ett enormt fint arbete med barn.

Märkligt är igen att man lyssnar på barnen när det gäller utomstående som förgriper sig på dem, men väljer bort att lyssna när barn berättar om närstående som förgriper sig på barnen och kallar det för tex PAS och liknande påhittade termer.

Vad gör att man mer lyssnar till barn som berättar om grannen, släktingar, dagsimagistern/fröken, läraren, prästen mfl – och låter bli att lyssna när barnet berättar om pappa eller mamma?

En förskollärare i 30-årsåldern åtalas misstänkt för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande.
Mannen ska bland annat ha visat sitt könsorgan för barnen.
Förskolläraren åtalas misstänkt för våldtäkt mot barn i ett fall, och sexuellt ofredande i tre fall. Barnen är i dag fyra till åtta år gamla. Enligt stämningsansökan har övergreppen skett på den förskola i Göteborg där mannen arbetade.

Visade sitt könsorgan

Händelsen som rubriceras som våldtäkt mot barn ska ha ägt rum i vintras. Mannen ska enligt stämningsansökan ha utnyttjat en fyraåring och ”genomfört en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheter i övrigt är jämförlig med samlag”, skriver kammaråklagare Helena Rosvall.
De tre fall av sexuellt ofredande som förskolläraren misstänks för ska ha skett under perioden 2006-2009 och handlat om att mannen visat sitt könsorgan för barnen.http://gt.expressen.se/nyheter/1.1961453/forskollarare-misstanks-for-fyra-sexbrott-mot-barn

Annonser

Publicerat i Uncategorized

2 kommentarer »

 1. Hej Pia, du skrev
  ”Märkligt är igen att man lyssnar på barnen när det gäller utomstående som förgriper sig på dem, men väljer bort att lyssna när barn berättar om närstående som förgriper sig på barnen och kallar det för tex PAS och liknande påhittade termer.”

  Ja det är märkligt För det skulle gå så lätt att hitta på ett scenario av liknande typ. Vad sägs om en neurotisk överbeskyddande förälder som är svartsjuk på att barnet tycker om dagispersonalen mer än föräldern och därför genast sätter igång med att ”inplantera falska minnen” i barnen om att dagispersonal förgriper sig på det. Eller nåt.

  Eller hur? Låter det mindre troligt än de PAS-påhitt ni har hört talas om?

  MVH Erik

  Kommentar av Erik Rodenborg — april 23, 2010 @ 10:36

 2. PS. Hoppas ingen missförstår mig nu… Jag tycker ju inte mitt scenario verar ett uns troligt, men de flesta påståenden om ”PAS” är än mer osannolika…

  Kommentar av Erik Rodenborg — april 23, 2010 @ 10:43


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: