Pia tycker och tänker

Pseduteorier blir inte mer sanna | maj 27, 2010

PAS/PAD/Allienation eller vad man nu vill kalla Rickard Gardners pedofilvänliga teori, blir inte mer rumsrent för att vissa personer och grupperingar för fram den som en sanning.

Den pedofilvänliga teorin blir inte mer empirisk underbyggd eller vetenskaplig för att vissa människor försöker påstå det. Den pedofilvänliga teorin blir inte heller mer empirisk underbyggd eller vetenskaplig för att som en person – enligt egen utsaga sittandes i styrelsen för en *********förening – uttryckte det: ”Vad Gardner stod för skiter jag i”

Det som blir mycket klart är vilka strömningar som vissa personer i *********föreningen bär med sig och som övriga medlemmar borde ta tag i inom både föreningen och styrelsen. Jag vill inte tro att alla som aktiverar sig inom *********föreningar har ovanstående inställning: ”Vad Gardner stod för skiter jag i”.

 Vad Rickard Gardner stod för är i högsta grad relevant! Rickard Gardner trodde på sin teori, den hör ihop med hans personliga åsikter och hans världsbild. PAS var inte bara en kassako, där Gardner tjänade massor med pengar på att sjukförklara barn och mammor utan att ha träffat dem eller ha någon förutfattad åsikt, utan den var i allra högsta grad en del av honom själv. Man kan inte ”skita i” vad Gardner stod för om man för fram hans teorier, lika lite som man kan ”skita i” vad Hitler stod för om man för hans fram teorier.

Rickard Gardner var en pedofilvän och ansåg att det var kvinnans fel om mannen var tvungen att söka sexuell njutning hos barnen eller att förövarna var födda i fel form av samhälle och med fel inställning till pedofili. Rickard Gardner talade med mödrar om hur de skulle tillfredsställa sina män. Rickard Gardner gjorde såg männen som oskyldiga offer av sina drifter istället för att se dem som fullvuxna människor med fri vilja och ansvarstagande. Vilka män vill se sig som offer? *

* Jag skriver ”män” då jag hitintills inte sett att Gardner sjukförklarat en enda man, utan enbart kvinnor. Om någon har funnit en man, får den personen gärna tala om det för mig.

PAS teroin har ingen som helst vetenskaplig underbyggnad, utan är ett uruselt hemmabygge som skulle få ”arga snickarn” att ta fram de stora maskinerna och rakat undan kråkslottet om det varit en byggnad.

//

Igår skrev Suspicio ett mycket tänkvärt inlägg, som jag länkar till: http://suspicio.wordpress.com/2010/05/26/individer-knutna-till-familjeratten-till-vara-sakliga/

”Individer knutna till familjerätten ska vara sakliga och de får på inga villkor använda sig av hittepå teorier som saknar vetenskaplig och empirisk grund.” En oerhört viktig mening med ett otroligt viktigt budskap. Undrar om våra politiker har berättat det för Sveriges myndigheter?

Annonser

Publicerat i Uncategorized

Kommentera »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: